Archief
Google Streetview

Google Streetview

Delftse korfbalvereniging wil naar Den Hoorn

Korfbalvereniging DES uit Delft maakt al gebruik van sporthal De Hoornbloem en wil graag helemaal naar Den Hoorn verhuizen.

De vereniging vreest echter dat de herontwikkelingsplannen voor De Hoornbloem die wens wel eens in de wielen kunnen rijden. In een brief aan alle raadsfracties in Midden-Delfland wordt om overleg gevraagd om helderheid te krijgen over de toekomst van de sporthal en tevens de mogelijkheden te onderzoeken om volledig een Hoornse vereniging te worden.

DES is in 1919 opgericht en is daarmee de oudste korfbalvereniging in Delft. Voor het buitenseizoen wordt gebruikt gemaakt van sportpark Biesland in de Delftse Hout. In het zaalseizoen wordt getraind in zalen in Delft, Ypenburg en Den Hoorn, maar de zaalwedstrijden worden allemaal op zaterdag in De Hoornbloem gespeeld.

In een toekomstplan heeft het bestuur eind vorig jaar de wens uitgesproken om veld en zaal dichter bij elkaar te brengen en daarbij is het oog op Den Hoorn gevallen. Die wens is bij B en W van Midden-Delfland neergelegd, waarna in maart van dit jaar een gesprek met wethouder Renzen is geweest.
Daarna is het stil gebleven. Op een brief in mei na, waarin de gemeente de verkenning van de herontwikkeling van De Hoornbloem aankondigt. B en W zien op de plek van De Hoornbloem graag een nieuwe gymzaal en een woonzorgvoorziening voor ouderen komen. Het zalencentrum en de sporthal zijn immers sterk verouderd.

De raadsfractie van het CDA heeft naar aanleiding van de brief van DES vragen gesteld aan het college. De christendemocraten willen weten wanneer toegezegde gesprekken met bij De Hoornbloem betrokken partijen zullen plaatshebben, wat het college vindt van het plan van DES om een geheel Hoornse vereniging te worden en of het college bereid is met de vereniging de mogelijkheden daarvan te onderzoeken.

Voorzitter van DES, Arco Valkenburg, vertelt bij Maarten in de Middag waarom ze naar Den Hoorn willen