Handbalsters Quintus winnen opnieuw en zijn door in Europa

De handbalsters van Quintus hebben in de European Cup ook de tweede wedstrijd tegen Alavarium Love Tiles gewonnen.

Na de krappe 31-28 zege van gisteravond, werd het vanmiddag 29-24. Beide wedstrijden van het tweeluik werden in Kwintsheul afgewerkt.

De Heulse ploeg had het in de eigen Eekhouthal beduidend makkelijker dan een dag eerder. De Portugese tegenstander had in de beginfase een licht overwicht (1-3 voor na zes minuten), maar daarna ging het draaien aan Quintus-kant. Vooral Anouk Zwinkels was in het eerste kwartier met vier doelpunten erg op dreef. Zij zorgde er ook voor dat Quintus na een kleine 14 minuten spelen voor het eerst op voorsprong kwam (7-6). Dit bleek een kantelpunt in de wedstrijd. Quintus verdedigde goed en de Portugezen kwamen niet meer door de Heulse dekking. Met prima aanvalspatronen en dito afrondingen werd de marge steeds iets vergroot. De ruststand was 16-9.

In de tweede helft gaf Quintus niets meer cadeau, zowel verdedigend als aanvallend stond het goed en daardoor kwam de ploeg niet meer in de problemen. Met beiden vijf goals waren Alieke van Maurik en Celine Michielsen topschutters aan Heulse kant.

Dankzij twee overwinningen is Quintus dus een ronde verder. De loting is maandag rond het 15.00 uur.