Handbalsters Quintus beginnen Europees avontuur met moeizame zege

De handbalsters van Quintus zijn het Europese tweeluik met Alavarium Love Tiles begonnen met een nipte zege.

In de eigen Eekhouthal werd de eerste wedstrijd gewonnen met 31-28. Zondagmiddag staat, eveneens in Kwintsheul, deel twee op het programma.

De Heulse ploeg begon sterk en kwam al snel op een 3-0 voorsprong. Mede doordat de thuisploeg een aantal kansen miste, kon die marge niet echt worden uitgebouwd. Na tien minuten spelen stond het 6-3, na een kwartier 8-5. Na twintig minuten was het grootste verschil gemaakt: 12-7. Daarna gingen Portugezen offensief dekken en dat gaf resultaat. Alavarium kwam terug in de wedstrijd en kwam met nog zo'n vijf minuten te gaan voor het eerst op voorsprong (12-13). Mede door twee tijdstraffen voor Quintus in de laatste minuten bleef de ploeg uit Portugal aan de leiding. Bij rust stond het 14-16.

Quintus keek daarna in de tweede helft lang tegen een achterstand aan. Pas met nog zo'n tien minuten te spelen, kwam de thuisploeg voor het eerst weer op gelijke hoogte, daarna was het Fem Boeters die de Westlanders zelfs op voorsprong bracht. Met nog zes minuten te gaan, bracht Lexie Louwerens Quintus daarna opnieuw aan de leiding (28-27), waarna de score zelfs werd uitgebreid naar 29-27. De thuisploeg hield dat gaatje vast en vergrootte de marge vlak voor het einde zelfs nog naar drie: 31-28.