Archief
WOS

WOS

Aanleg kunstgrasveld voor Hoekse verenigingen begonnen

Op sportpark de Rondgang in Hoek van Holland zijn de werkzaamheden begonnen voor een nieuw multifunctioneel kunstgrasveld.

Een aannemer is begonnen met het verwijderen van de omheining, de lichtmasten en de dugouts. Na deze werkzaamheden wordt het veld eruit gehaald.

De gemeente Rotterdam gaat zorgen voor een kuntsgrasveld met iets zachtere demping. Voor zowel de KNVB als de rugbybond moet de norm goedgekeurd worden. De Paul van Putten van The Hookers, denkt dat dat geen problemen zal opleveren. In Londen, maar ook in bijvoorbeeld Voorschoten, spelen zowel voetbal- als rugbyteams op een zelfde kunstgrasveld.

Rugbyclub The Hookers en voetbalvereniging HVC'10 zijn blij met deze oplossing al is dit niet het ideale scenario. Belangrijk is dat er een einde komt aan de jaren lange discussie over een extra vijfde veld op het sportpark.

In het oorspronkelijk bestemmingsplan voor het sportpark staan namelijk vijf velden ingetekend, maar onder meer door de stikstofproblemen kan dat veld er niet komen. De provincie geeft daarvoor geen vergunning. Daarom is nu gekozen voor het oude plan van een multifunctioneel kunstgrasveld.

De verenigingen hopen dat veld in november te kunnen gebruiken. Het tekort aan staalprobleem in ons land, kan nog voor vertraging zorgen. De lichtmasten zouden dan later geleverd kunnen worden.