Archief
HVC'10

HVC'10

HVC'10 en The Hookers gaan toch veld delen

Voetbalvereniging HVC'10 en rugbyclub The Hookers in Hoek van Holland gaan één veld op sportpark De Rondgang delen.

Vandaag is begonnen met de eerste werkzaamheden om het huidige vierde (gras)veld van HVC'10 om te bouwen naar kunstgras.

The Hookers heeft een enorme behoefte aan een extra veld. De club beschikt nu over slechts één wedstrijdveld, dat zeer intensief wordt gebruikt. Daardoor neemt de kwaliteit van het gras gedurende het seizoen snel af.

Jaren geleden pleitte toenmalig wethouder Visser van Rotterdam al voor een gedeeld veld. Dat zagen de clubs toen niet zitten. Volgens de voetbalvereniging worden de huidige vier velden al zeer intensief gebruikt. Bovendien levert het voor The Hookers minder ruimte op om te groeien, dan wanneer er een extra veld bij zou komen. HVC'10 en The Hookers wilden daarom dat er een extra veld zou worden aangelegd. Dat zou mogelijk zijn, als een van de voetbalvelden zou worden gedraaid.

In 2018 was de inmiddels nieuwe wethouder De Langen akkoord met de wens van de twee clubs. Alleen bleek de provincie dwarsligger. Die wilde vanwege de stikstofproblematiek geen vergunning afgeven. In goed overleg met de gemeente is daarom gekozen voor het oorspronkelijke plan van een gedeeld veld.

De werkzaamheden duren acht weken.

Arjen van der Lugt (HVC'10) en Paul van Putten (The Hookers) vertellen erover in Maarten in de Middag: