Winst en verlies voor handbalploegen Quintus in Volendam

De handbalteams van Quintus uit Kwintsheul zijn gisteravond met wisselend resultaat teruggekeerd uit Volendam.

De mannen gingen in de HandbalNL League met 31-22 onderuit. De thuisploeg nam al vroeg in de wedstrijd de leiding en stond die niet meer af; bij rust was het 16-12. In het eerste gedeelte van de tweede helft kon Quintus Volendam nog enigszins bijbenen, de marge bleef beperkt tot 4 of 5 doelpunten. Daarna zetten de oranjehemden aan.

Voor Quintus heeft de nederlaag weinig gevolgen, de ploeg speelt buiten mededinging mee in de HandbalNL League. Overigens hadden de Heulenaars thuis wel gewonnen van Volendam.

Vrouwen Quintus

Op hetzelfde moment als de mannen, speelden de vrouwen in de voorjaarscompetitie van de eredivisie ook een wedstrijd tegen Volendam.

De ploeg van trainer René Zwinkels begon sterk en stond halverwege de eerste helft zelfs met 5-12 voor. Bij rust de thuisploeg nog wel teruggekomen tot 13-17. De wedstrijd eindigde in een 24-35 overwinning voor Quintus.

De ploeg uit Kwintsheul staat met drie overwinningen uit drie wedstrijden bovenaan in de alternatieve competitie.