Handballers Quintus verslaan Volendam

De handballers van Quintus hebben hun eerste overwinning in de HandbalNL League te pakken.

In Kwintsheul werd Volendam, de nummer 2 in de competitie, gisteravond nipt verslagen: 23-21.

De ploeg uit Noord-Holland nam het initiatief in de eerste helft: via 3-4 na 10 minuten en 5-9 na 20 minuten stond het bij rust 8-11.

Na de thee leek het er aanvankelijk nog niet op dat Quintus zou inlopen. In de 40ste minuut stond het nog 11-15, maar vier minuten later was de stand gelijkgetrokken. Daarna bleef het spannend. Pas in de laatste minuten werd de zege over de streep getrokken. Marc de Vreede maakte met 7 treffers de meeste goals aan Quintus-kant.

Quintus speelt voor het eerst sinds de degradatie uit de BeNe-League in 2019 weer tegen de sterkste Nederlandse teams. In de HandbalNL League tellen de resultaten van de Westlanders overigens niet mee, omdat de competitie feitelijk in september al was begonnen zonder Quintus. De ploeg heeft bij de handbalbond een verzoek liggen om volgend seizoen weer te worden toegelaten tot de BeNe-League.

Leo de Jong

Ook dames Quintus winnen

De dames van Quintus spelen op dit moment geen competitie, maar hebben een aantal oefenwedstrijden tegen andere eredivisieclubs ingepland. Vorige week boekte de ploeg een 28-30 zege op SEW, gisteren waren de Heulsen te sterk voor Volendam: 25-27.