Archief
Archieffoto Paul Vis

Archieffoto Paul Vis

Handballers Quintus degraderen uit BeNe-League

Het avontuur in de BeNe-League, de handbalcompetitie voor de zes beste Nederlandse en zes beste Belgische clubs, is voor de heren van Wematrans/Quintus na drie seizoenen voorlopig ten einde. De ploeg van interim-coach Rob Vis verloor zaterdag met 24-33 van de Hurry Up en daarmee is degradatie naar de eredivisie een feit.

Quintus kwam er in de eigen Eekhouthal in Kwintsheul vrijwel niet aan te pas. De ploeg uit Zwartemeer was duidelijk beter. Het was aan doelman René de Knegt te danken dat de score niet hoger uitviel.

De degradatie mag geen verrassing zijn, omdat Quintus in de voorgaande achttien duels slechts drie punten vergaarde en daarmee al het hele seizoen onderaan staat. Bij winst op Hurry Up hadden de Westlanders het gat met de Drenten met nog drie duels te gaan kunnen verkleinen naar vier punten en daarmee de laatste strohalm kunnen grijpen. Dat gebeurde echter niet, waardoor de ploeg uit Zwartemeer niet meer bij te halen is. Daarmee eindigt Quintus definitief als onderste Nederlandse ploeg.

De degradatie betekent overigens dat het tweede team van Quintus uit de eredivisie degradeert en volgend seizoen weer uitkomt in de eerste divisie.

Alle uitslagen

Heren

BeNe-League

Wematrans/Quintus - Hurry Up 24-33 (11-16)

Dames

Eredivisie

Quintus - VZV 23-19 (13-15)

Eerste divisie

Quintus 2 - Z.A.P. 23 - 23

Categorieen:
Sport