Archieffoto Paul Vis

Handballers Quintus verliezen eerste duel HandbalNL League

De handballers van Quintus hebben hun eerste competitiewedstrijd sinds de coronastop in oktober gisteravond verloren.

De ploeg uit Kwintsheul ging met 29-22 onderuit bij Bevo in het Limburgse Panningen. Het duel maakt onderdeel uit van de HandbalNL League.

De wedstrijd ging de eerste 25 minuten qua score nog redelijk gelijk op, maar daarna kon de thuisploeg uitlopen tot 15-11 bij rust. In de tweede helft kon Quintus niet dichterbij komen. Via 20-16 na tien minuten en 26-18 na twintig minuten werd het dus uiteindelijk 29-22.

Quintus speelt voor het eerst sinds de degradatie uit de BeNe-League in 2019 weer tegen de sterkste Nederlandse teams. In de HandbalNL League tellen de resultaten van de Westlanders overigens niet mee, omdat de competitie feitelijk in september al was begonnen zonder Quintus. De ploeg heeft bij de handbalbond een verzoek liggen om volgend seizoen weer te worden toegelaten tot de BeNe-League.