Archief

Quintus onderzoekt mogelijke samenwerking met Hellas

Als de handballers van Wematrans/Quintus komende zomer promoveren naar de BeNe-League, dan kan het zomaar zijn dat er volgend seizoen wordt gespeeld met een combinatieteam waarbij ook het Haagse Hellas is betrokken. Daar wordt momenteel onderzoek naar gedaan. "Maar dat zit nog in een beginstadium", zegt Quintus-trainer Rob Vis in gesprek met WOS Sport.

De ploeg uit Kwintsheul speelde tot vorig jaar drie seizoenen op het hoogste niveau. In alle seizoenen had Quintus echter moeite om mee te komen met de grotere clubs uit Nederland en België. Daardoor degradeerden de Westlanders afgelopen zomer.

Zaterdag werd Quintus kampioen van de eredivisie, na het reguliere seizoen volgt nog een best of five tegen de nummer twee (E&O, Hellas of BFC) om promotie naar de BeNe-League. Als Quintus het daar wil uithouden, moet de kwaliteit omhoog. Dat zou kunnen via een samenwerking met Hellas. Vis: "Wil je met de vereniging op het hoogste niveau acteren en wil je wat bereiken, dan moet je eerlijk zijn: dat gaat op deze manier niet lukken. Dat heeft ook te maken met financiële middelen."

"Als je wel wat wil bereiken, kwalitatief gezien, zul je moeten samenwerken. Dan komt er financieel wat meer vrij, gaat de kwaliteit omhoog. Hellas heeft een prima team en daar zitten gasten bij die ook het niveau aankunnen. Dan kun je ook wat bereiken. Er wordt nu gekeken of het haalbaar is. Men is in gesprek wat er mogelijk is", zegt Vis.

De trainer ziet ook nadelen. "Den Haag en Westland hebben hun eigen cultuur. Het is lastig om dat overboord te gooien. Dus als ik als coach spreek die iets wilt presteren, dan moet je het doen. Spreek ik als gewone Westlandse jongen, dan denk ik dat je je eigen identiteit moet behouden."

Collin de Vette

Vis kijkt ook alvast vooruit naar mogelijke versterking. Collin de Vette maakte vorig seizoen de overstap van Quintus naar Volendam, maar mag inmiddels uitzien naar een nieuwe club. "Hij is zeer welkom. Wij zien hem graag terugkomen naar Kwintsheul."

Categorieen:
Westland Sport