Green Eagles opnieuw sterkste in derby tegen Westland Stars

Green Eagles is opnieuw winnaar geworden van de basketbalderby tussen Maassluis en 's-Gravenzande. De Maassluizers versloegen zaterdagavond in eigen huis Westland Stars met 78-70. De huidige nummer twee van de eerste klasse A was eerder dit seizoen in 's-Gravenzande ook al de sterkste.

Green Eagles begon sterk en kwam al snel op een 19-12 voorsprong aan het einde van het eerste kwart, maar zakte daarna in en liet Westland Stars terugkomen. Daardoor stond het bij rust 30-38. Na wat tactische wijzigingen schoot de thuisploeg na rust echter weer uit de startblokken, waardoor de achterstand van acht punten binnen een minuut ongedaan was gedaan. Daarna bleef het spannend, maar werd de wedstrijd door twee driepunters in het slot beslist.

De Maassluizers staan, met een wedstrijd meer gespeeld, inmiddels in punten gelijk met koploper MSV Basketbal. Westland Stars is met de achtste plek middenmoter.

Utrecht Cangeroes 5 - Westland Stars 35-30

Westland Stars verliest van een laagvlieger en moet daardoor de tweede plaats nu delen met SBU.