Basketbalsters Green Eagles verliezen nipt in Hoofddorp

De basketbalsters van Green Eagles hebben de uitwedstrijd tegen Hoofddorp vrijdagavond nipt verloren. De ploeg uit Maassluis probeerde in Noord-Holland een slechte start nog goed te maken, maar kwam op het laatst net tekort: 64-60.

De ploeg van trainer Ron den Hoedt keek al na drie minuten tegen een 13-0 achterstand aan en stond aan het einde van het eerste kwart met 24-7 achter. Green Eagles knokte zich echter terug in de wedstrijd tot 37-28 bij rust.

Dankzij hard werken kwam de ploeg daarna zelfs nog terug tot vier punten, maar door slordigheden bleek de achterstand na het derde kwart toch 53-38. "In het laatste kwart vochten we voor elke centimeter", zegt Den Hoedt. "Maar net als in eerdere wedstrijden ontbreekt het dan aan een beetje geluk."

Green Eagles staat momenteel met acht punten op de tiende plek in de promotiedivisie. De voorsprong op de twee onderste ploegen is respectievelijk zes en acht punten. De komende weken liggen er meer kansen op punten. Volgende week krijgt de ploeg uit Maassluis DAS uit Delft op bezoek, dat evenveel punten heeft. Daarna wachten wedstrijden tegen de nummers 11 (Grasshoppers) en 12 (De Groene Uilen).