Archief
Archieffoto DOS Monster

Archieffoto DOS Monster

Westlandse verenigingen willen behoud Turnhal Loosduinen

Niet alleen verenigingen in Den Haag, maar ook turnclubs in Westland willen dat de Turnhal in Loosduinen open blijft. De hal moet weg, omdat de gebruikersovereenkomst is afgelopen en de naastgelegen voetbalclub RAS de locatie graag wil gebruiken voor uitbreiding van het aantal velden. Maar volgens de turnverenigingen is de hal hard nodig.

Uit onze regio maken Devona uit Wateringen en DOS Monster gebruik van de Haagse hal. Laatstgenoemde vereniging maakt ook al gebruik van de hal op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk en de Sportcampus in het Zuiderpark. Beide zitten echter 'overvol', dus daar extra uren trainen is niet mogelijk en een andere plek is niet beschikbaar. Daarom is het voor DOS van groot belang dat 'Loosduinen' openblijft.

"Voor de ontwikkeling van onze selecties is het van groot belang dat deze meiden in een turnhal kunnen trainen, omdat de faciliteiten daar veel passender zijn dan in een gewone gymzaal", weet secretaris Daniƫlle Talboom. "Onze acro-selectie heeft teams op het hoogste landelijke niveau en zelfs teams die internationaal aan EK's en WK's meedoen. Voor hen is een verende vloer voor elke training een vereiste. Zonder verende vloer kunnen er geen elementen worden getraind en hele oefeningen worden gedraaid."

Ook de talenten van Devona trainen regelmatig in Loosduinen. De vereniging plaatste eerder dit jaar al een noodkreet over de locaties waarvan zij gebruik maakt. De turnsters moeten door de bomvolle roosters in Naaldwijk al geregeld uitwijken naar de gymzaal in de Jozefschool in Wateringen, maar deze is te klein en heeft niet alle faciliteiten. Devona is daarom al langer op zoek naar een alternatieve locatie.

Stefan van Dijk, voorzitter van de Stichting Turnhal Den Haag, liet eerder al tegenover mediapartner Omroep West weten graag in gesprek te gaan met de gemeente Den Haag en voetbalclub RAS. "'Het is voor ons duidelijk dat de tijdelijke hal weg moet, en wij houden hier ook helemaal niet aan vast. Alleen willen we niet dat de hal gesloopt gaat worden voordat we een nieuwe faciliteit hebben. De campus en de turnhal zitten bijna helemaal vol, dus het is bewezen dat we een tweede hal nodig hebben. Hoe, daar kunnen we over praten."