Archief
Devona

Devona

'Groeiend Devona gaat ten onder aan eigen succes'

Turnvereniging Devona in Wateringen luidt woensdag de noodklok. De club groeit hard in ledental, maar lijkt echter ten onder te gaan aan het eigen succes. Probleem is dat het de vereniging ontbreekt aan de juiste faciliteiten om de leden training te geven.

Devona maakt onder meer gebruik van de in 2015 geopende Eminent Turnhal op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk, maar moet deze delen met negen andere verenigingen. "Door het bomvolle rooster in de hal moeten de 45 grootste turntalenten veelvuldig uitwijken naar de gymzaal van de Jozefschool in Wateringen", zegt trainster Nathalie van den Beemt. Deze zaal is volgens de vereniging echter te klein en er zijn geen faciliteiten aanwezig om te oefenen op de onderdelen 'sprong' en 'vloer'.

De vereniging is al geruime tijd op zoek naar een alternatieve locatie. "Een nieuwe kleine trainingshal, een leegstaande loods ombouwen, een verbouwing van de gymzaal, een nieuwe accommodatie op het VELO-terrein, maar keer op keer sluiten de deuren."

En dat lijkt nu negatieve gevolgen te hebben voor Devona. Talenten stappen over naar clubs buiten de regio, waar de trainingsmogelijkheden beter zijn. Ook coaches worden benaderd door andere clubs, waar zij hun persoonlijke ambities beter kunnen waarmaken. Daarnaast kan de vereniging vanwege de beperkte ruimte niet verder groeien, waardoor er nu een wachtlijst is voor nieuwe leden.

In totaal 27 turnsters van Devona werden sinds 2015 - op diverse niveaus - Nederlands kampioen, maar de vraag is of dergelijke successen ook in de toekomst kunnen worden gevierd. "De succesvolle nationale selectie van Devona Wateringen dreigt momenteel als een kaartenhuis in elkaar te storten", aldus Van den Beemt.

Categorieen:
Wateringen Naaldwijk Sport