Archief
Stefan van Eijk

Stefan van Eijk

Velo verslaat Vitesse Delft en promoveert voor tweede jaar op rij

De zaterdagtak van voetbalvereniging Velo is zaterdagmiddag gepromoveerd naar de eerste klasse. Op sportpark Keenenburg in Schipluiden werd Vitesse Delft in de finale van de nacompetitie met 1-3 verslagen.

In een attractieve beginfase kwam de ploeg uit Wateringen al gauw op voorsprong dankzij Ramon Ripson. Toch kwam Vitesse Delft na een kwartier onverwacht weer op gelijke hoogte door een 'gelukkige' hakbal. Het duel bleef een tijdje in evenwicht totdat Velo de regie aan het eind van de eerste helft weer overnam en Mick van Elswijk met een goed uitgespeelde aanval de bal in het dak van het doel schoot en zo de stand op 1-2 zette.

Ook na de pauze bleek Velo voetballend de betere ploeg in het spannende duel tegen de Delftenaren. Een kwartier voor tijd bracht Joery Verbeek de eindstand op 1-3 en stelde daarmee de promotie veilig. Voor Velo bekent de promotie naar de eerste klasse de tweede in twee jaar, nadat het vorig jaar al promoveerde naar de tweede klasse. De zaterdagtak is sinds 2015 actief.

Categorieen:
Wateringen Sport