Archief
WOS Media

WOS Media

Westlands Elftal deze zomer tegen topamateurs

Geen wedstrijden tegen profclubs als ADO Den Haag of Sparta Rotterdam, maar oefenpotjes tegen topamateurs uit tweede- en derde divisie. Dat is wat het Westlands Elftal deze zomer te wachten staat. De beste voetballers uit onze regio spelen dan tegen Westlandia en BVV Barendrecht. Dat is deze week bekendgemaakt tijdens de algemene ledenvergadering van voetbalfederatie FeVoWest.

De selectie van 'bondscoach' Johan Voskamp speelde in juli 2018 nog tegen eredivisionist Excelsior Rotterdam. Ondanks een 3-7 nederlaag was de wedstrijd sportief een succes. Financieel gezien ging het een stuk slechter. De inkomsten wogen niet op tegen de kosten voor het organiseren van een wedstrijd tegen een betaald voetbal organisatie. Daarom werd eind vorig jaar besloten om in het vervolg tegen minder grote tegenstanders te spelen.

De afgelopen tijd heeft FeVoWest diverse clubs benaderd en kwam zo tot de volgende duels: op zaterdag 27 juli is op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk Westlandia de tegenstander. Drie dagen later, op dinsdag 30 juli, neemt het Westlands Elftal het op sportpark Suydervelt (KMD) in Wateringen op tegen Barendrecht.

Overigens betekent dat niet dat er deze zomer geen profclubs naar Westland komen. Op zaterdag 29 juni speelt SV Honselersdijk namelijk tegen ADO Den Haag.

Westlands Vrouwenelftal

Tijdens de ledenvergadering is overigens ook besloten nieuw leven te blazen in het Westlands Vrouwenelftal. FeVoWest gaat onderzoeken of er mogelijkheden zijn om ook met dat team wedstrijden te gaan spelen.