Archief
WOS Media

WOS Media

Overleg over verliesgevende duels Westlands Elftal

Voetbalfederatie FeVoWest gaat binnenkort in overleg met alle clubs in Westland en Midden-Delfland over de wedstrijden van het Westlands Elftal tegen profclubs. Die duels waren de afgelopen jaren - met tegenstanders als Excelsior, VVV Venlo en Sparta Rotterdam - geslaagd, maar wel verliesgevend. Volgens secretaris Dick Hartman moet worden gekeken naar een andere invulling van de financiën bij deze wedstrijden.

Het team met de beste spelers van clubs uit onze regio verloor afgelopen juli op het veld van Westlandia met 3-7 van Excelsior Rotterdam. Het duel werd gekenmerkt door mooie doelpunten aan Westlandse zijde. Het aantal betalende bezoekers viel echter tegen.

Volgens Hartman was dat een flinke tegenvaller: "De verkoop van entreekaarten is, naast sponsoring, voor ons de voornaamste bron van inkomsten. De kosten zijn hoog ook al omdat een bvo (betaald voetbal organisatie, red.) naast een vast bedrag onder andere ook veel gratis entreekaarten vraagt voor het kader en voor familie van de spelers."

Uitgangspunt van de gesprekken is in elk geval niet om te stoppen met de wedstrijden tegen profclubs. "Spelers en kader vinden het nog steeds een eer om te spelen voor het Westland, maar de kas van FeVoWest begint aardig leeg te raken."