Lyra nieuwe koploper in derde klasse B

Lyra heeft zaterdag de koppositie in de derde klasse B overgenomen van Wateringse Veld/Kranenburg. De Lierenaren wonnen dankzij een laat doelpunt van Marc den Toom met 1-0 van Duindorp, terwijl Kranenburg verrassend met 2-2 gelijkspeelde bij hekkensluiter HBSS. Lyra heeft nu een voorsprong van één punt op de Hagenaars.

In diezelfde klasse won nummer drie KMD van streekgenoot Verburch. De Wateringers gingen enthousiast van start. Dylan Groen maakte al vroeg de 1-0 en halverwege de eerste helft verdubbelde Jesse de Waard de score.

In de tweede helft begon de wedstrijd totaal anders. Verburch kwam goed uit de startblokken en Jordy Zwinkels zorgde al binnen enkele minuten voor de aansluitingstreffer. De Poeldijkers gingen op jacht naar de gelijkmaker, maar kwamen telkens net tekort. Daardoor bleef het 2-1 en vergroot KMD het gat met Verburch naar vier punten.

Nootdorp - FC 's-Gravenzande

Hoofdklasser FC 's-Gravenzande leek uit bij Nootdorp na vijf opeenvolgende nederlagen op weg naar de eerste zege. Doelman Danny Koning had lange tijd niets te doen en de Westlanders stonden dankzij goals van Ruben de Groot en Frank Broos bij rust met 0-2 voor. Nootdorp boog die achterstand na een uur spelen echter in drie minuten tijd om naar een gelijke stand.

Excelsior Maassluis - Rijnsburgse Boys 1-1 (0-0)

Daan Smith

Derde divisie (zondag)

EVV - Westlandia (zo) 0-2 (0-0)

Gio Serbony (p), Jedsel Markes

Bijzonderheid: doelman Edgar Leerdam stopt na vier minuten spelen een strafschop
.

Nootdorp - FC 's-Gravenzande 2-2 (0-2)

Ruben de Groot, Frank Broos

Westlandia - Forum Sport 3-3 (0-3)

Hamza el Yddri, Rob Klop, Tim van der Voort (p)

SHO - Honselersdijk 2-3 (2-1)

Joey Valstar, Youri Riepe, Angelo Zwirs

Bijzonderheid: Invaller Pawel Rubin krijgt rood met nog 20 minuten te spelen bij de tussenstand 2-2 . Honselersdijk scoort via Angelo Zwirs in de laatste seconde de winnende treffer.

Velo - Berkel 4-4 (1-1)

Mick van Elswijk, Dennis Blom, Jessie van den Burg, Ramon Ripson

Bijzonderheid: Berkel eindigt wedstrijd met negen man na twee rode kaarten.

HVC'10 - DoCoS 2-1 (2-0)

Jorno Reurink, Dave Kram

Bijzonderheid: doelman Vincent Madern stopt in de tweede helft twee strafschoppen bij de tussenstand van 2-0.

KMD - Verburch 2-1 (2-0)

KMD: Dylan Groen, Jesse de Waard

Verburch: Jordy Zwinkels

MVV'27 - HVV Hercules 2-2 (2-1)