Archief
Velo-archieffoto

Velo-archieffoto

Velo zet punt achter selectievoetbal op zondag

De voetbaltak van het Wateringse Velo stopt na het huidige seizoen met selectievoetbal op zondag. Dat heeft het bestuur van de club donderdagavond bekendgemaakt.

"Ook wij ontkomen niet aan de maatschappelijke tendens dat zaterdagvoetbal in populariteit stijgt ten opzichte van het zondagvoetbal in deze regio", aldus Velo. Het bestuur heeft daar vier jaar geleden op ingespeeld door ook op zaterdag selectievoetbal in te richten.

Al twee seizoenen is het duidelijk dat het animo van jeugdspelers om door te stromen naar de zondag sterk afneemt. Bij het aantreden van de nieuwe Technische Commissie in november, heeft het bestuur deze commissie gevraagd om opnieuw serieus te onderzoeken onder welke voorwaarden prestatievoetbal bij Velo mogelijk is. Hierbij is uitdrukkelijk verzocht om dit zeer zorgvuldig te doen, omdat Velo sinds jaar en dag een zogeheten zondagclub is.

In de afgelopen weken zijn alle opties besproken en afgewogen. Het spelen met een 'Onder 23 elftal' op de zondag, kan op weinig steun bij de eigen jeugd rekenen. Het alternatief om (veel) spelers van buiten Velo aan te trekken en op die manier door te gaan met een zondagselectie, wordt bestuurlijk niet gedragen.

Velo speelt nu op zondag in de Eerste klasse B, waarin ook Den Hoorn uitkomt.

Categorieen:
Wateringen Sport