Archief
Archief Stefan van Eijk

Archief Stefan van Eijk

Westlandia steekt thermometer in zondagvoetbal

Voetbalvereniging Westlandia gaat onderzoek doen naar de toekomst van het zaterdag- en zondagvoetbal bij de club. De club heeft op beide dagen een op hoog niveau spelende selectie en maakt daardoor dubbele kosten. Ook zijn er spelers die aangeven liever op zaterdag dan op zondag te willen spelen.

Steeds meer zondagclubs besloten de afgelopen jaren om de overstap te maken naar de zaterdag. Vorige week liet het Wateringse Velo weten na dit seizoen de zondagselectie te gaan opheffen. Ook Westlandia wordt met die ontwikkelingen geconfronteerd.

"We gaan op zondag steeds verder weg spelen", zegt voorzitter Geo van der Wilk. "We zijn voorstander van een wat meer regionale indeling van de derde divisie, waarin je op zowel zaterdag als zondag speelt", aldus Van der Wilk. Nu al experimenteert de club met de zondagploeg, door die af en toe op zaterdag te laten spelen.

Daarnaast beschikt de Naaldwijkse vereniging op zowel zaterdag als zondag over een selectieteam. "Beide hebben een technische staf en gaan op trainingskamp. Daardoor maken wij in vergelijking met andere clubs dubbele kosten. De vraag is of die facetten opwegen tegen wat je wil bereiken."

Een nieuw te vormen commissie gaat daarom "de thermometer erin stoppen", aldus Van der Wilk. Daarbij worden onder meer de leden geraadpleegd. De voorzitter benadrukt dat er vooraf geen richting wordt meegegeven en er nog geen besluit is genomen. "Westlandia is van oudsher een zondagclub en we ontvangen op die dag ook nog steeds heel veel publiek, dus we zullen ook niet over één nacht ijs gaan."

Categorieen:
Wateringen Naaldwijk Sport