Archief
Roy Wasmus

Roy Wasmus

Westlandia, Naaldwijk, Schipluiden en Den Hoorn krijgen nieuwe trainer

Bij zeker zes voetbalclubs in onze regio zit komend seizoen een andere trainer op de bank. Nadat eerder al duidelijk werd dat Piet Boon en Niels Drabbe deze zomer vertrekken bij respectievelijk Honselersdijk en Quintus, blijkt nu dat ook Westlandia (za), Naaldwijk, Schipluiden en Den Hoorn iemand anders voor de spelersgroep krijgen.

Roy Wasmus maakte zaterdag na de wedstrijd van Westlandia tegen SHO (4-3 verlies) aan zijn spelers bekend dat hij na één seizoen stopt als trainer. Bij buurman VV Naaldwijk vertrekt Chris Treling na drie seizoenen. Schipluiden neemt komende na twee jaar "in goed onderling overleg" afscheid van hoofdtrainer Marcel van Duijn.

SV Den Hoorn publiceerde op 1 december al de vacature voor nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2019/20. Daarbij werd toen opgemerkt dat de huidige coach Frank Kuyl ook kandidaat is, maar hij heeft bij het bestuur inmiddels aangegeven te stoppen. Zijn assistent Ronald Hes is nog wel kandidaat, maar of hij aan de slag mag als trainer is afhankelijk of hij door de KNVB wordt toegelaten tot de cursus UEFA A. Een diploma van deze opleiding is nodig om trainer te mogen zijn in de eerste klasse.