Archief
Screenshots via YouTube

Screenshots via YouTube

Westlandse zeilsters Van Veen en Mulder samen verder

Anneloes van Veen gaat samen met Mandy Mulder proberen de Olympische Spelen van 2020 te halen. De twee Westlandse zeilsters vormen een nieuw duo in de 470-klasse. Voor de Poeldijkse Mulder is het een terugkeer bij het wedstrijdzeilen.

De Naaldwijkse Van Veen vormde jarenlang een duo met stuurvrouw Afrodite Zegers. De twee haalden in 2016 zelfs de Spelen van Rio de Janeiro. Na een zeer matig seizoen beëindigden de twee de samenwerking in oktober dit jaar. Daardoor moest Van Veen op zoek naar een nieuwe partner.

Die heeft ze nu dus gevonden in Mulder, die in 2008 (Peking) Olympisch zilver veroverde in de Yngling-klasse. Daarna zeilde ze samen met Coen de Koning in de Nacra17, maar dat hield op na de Spelen in Rio. De afgelopen jaren richtte Mulder zich meer op een carrière buiten de sport.

"Door onze Westlandse roots kennen we elkaar goed en weten we wat we aan elkaar hebben", vertelt het duo op de website van TeamNL Zeilen. "We hebben dezelfde opvattingen over hoe de campagne naar Tokio in te vullen. We zijn extreem gedreven en hebben het commitment naar elkaar en naar de coach uitgesproken."

"Onze ambitie is duidelijk: goud op de Spelen. Daarvoor moet je de beste zijn. We weten welk niveau en wat daar voor nodig is, nu is het zaak dat niveau zo snel mogelijk te bereiken. Nog 610 dagen!"