Archief
Screenshot YouTube Watersportverbond

Screenshot YouTube Watersportverbond

Geen medaillerace voor Van Veen en Mulder in Palma de Mallorca

De Westlandse zeilsters Anneloes van Veen en Mandy Mulder hebben zich in hun eerste wedstrijd samen niet kunnen plaatsen voor de medaillerace. Het Naaldwijks/Poeldijkse duo eindigde tijdens de Prinses Sofia Cup in Palma de Mallorca na tien reguliere wedstrijden als dertiende.

De twee vormen sinds begin dit jaar een duo in de 470-klasse, nadat Van Veen eind 2018 brak met haar toenmalige partner Afrodite Zegers. In de zoektocht naar een nieuwe partner kwam ze uit bij Mulder, die eerder voer in de Yngling- en Nacra 17-klassen. De Westlandse dames gebruikten de afgelopen maanden vooral om elkaar en hun boot te leren kennen en nieuwe dingen uit te proberen.

De Prinses Sofia Cup gold als eerste selectiemoment voor de Nederlandse zeilbond in de bepaling welk 470-duo op weg gaat naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. In die strijd zijn ook Zegers en Lobke Berkhout betrokken. Dat duo eindigde als vijftiende overall. Het EK 470 in San Remo (6 t/m 14 mei) geldt als tweede en laatste selectiemoment.

Categorieen:
Poeldijk Westland Sport