Archief
Google Maps 4

Google Maps 4

'Toch extra veld voor rugbyclub The Hookers'

Er komt vrijwel zeker toch een extra veld op sportpark De Rondgang in Hoek van Holland. Dat heeft verantwoordelijk wethouder De Langen woensdagmorgen meegedeeld aan de voorzitters van rugbyclub The Hookers en voetbalvereniging HVC'10.

"Bij ons gaat de vlag uit", zegt Paul van Putten van The Hookers, de club die van het nieuwe veld gebruik mag gaan maken. Het zal voor het sportpark betekenen dat het huidige vierde veld van HVC'10 iets gedraaid moet worden, om zo ruimte te maken voor de extra grasmat.

Vanuit het Rotterdamse bestuur is het een opvallende wijziging in het standpunt. In december vorig jaar werd de clubs nog medegedeeld dat het vierde veld van HVC'10 wordt omgezet naar kunstgras, zodat er zowel voetbal als rugby op gespeeld zou kunnen worden. Begin deze maand werd dat standpunt nog maar eens herhaald.

Van Putten en Van der Lugt maakten twee weken geleden gebruik van een inspreekmoment bij de gemeenteraad om te benadrukken dat het extra veld toch nodig is. Het enige veld dat The Hookers nu heeft, neemt gedurende het seizoen sterk in kwaliteit af. Het delen van één veld door twee verenigingen zou beide clubs bovendien beperken in de groeimogelijkheden.

"Waarschijnlijk dat dat heeft geholpen. Toen bleek dat de fracties niet afwijzend waren tegen onze plannen", aldus Van Putten, die ook denkt dat het goed is geweest dat beide verenigingen altijd samen hebben opgetrokken. "De samenwerking met HVC'10 is essentieel geweest." Overigens schaarde eerder ook de gebiedscommissie van Hoek van Holland zich achter de twee clubs.

Voorwaarden

De wethouder heeft zijn ambtenaren opdracht gegeven de plannen verder uit te werken. Daaraan zitten wel twee voorwaarden. Zo mag het extra veld niet meer kosten dan het ombouwen van het vierde veld en moet niet blijken dat er bijvoorbeeld gekke dingen in de grond zitten.

"Het veld ligt er uiterlijk 2020, heeft de wethouder aangegeven", zegt Van Putten. "Wij hopen op sneller en de wethouder wil ook sneller."

Categorieen:
Hoek van Holland Sport