Archief
Google Maps

Google Maps

Hookers gaan mogelijk spelen op veld HVC'10

Rugbyclub The Hookers in Hoek van Holland gaat na komende zomer mogelijk gebruik maken van een veld van de naastgelegen voetbalvereniging HVC'10. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de rugbyclub en de gemeente Rotterdam. The Hookers heeft momenteel de beschikking over één veld, dat zeer intensief wordt gebruikt.

Voorzitter Paul van der Putten sprak tegenover WOS Media in mei vorig jaar al zijn wens voor een tweede veld uit. Het ledenaantal bij de vereniging is stijgende en daardoor wordt te veel gebruik gemaakt van het veld. Waar op een gemiddeld veld per jaar zo'n 400 uur gespeeld wordt, is het veld van The Hookers bijna 800 uur in gebruik. Daarmee neemt ook de kwaliteit van het grasveld af.

De vereniging heeft inmiddels van de gemeente te horen gekregen, dat het wil investeren in uitbreiding van de veldfaciliteiten. "Passend bij het gemeentebeleid dat er eerst 'intensivering van gebruik' moet worden geprobeerd voordat er uitbreiding van sportcomplexen plaatsvindt", schrijft Van der Putten op de website van de vereniging. Daarbij wordt nu eerst gekeken naar de buren van HVC'10, dat de beschikking heeft over een vier velden.

Beide clubs gaan de komende periode in overleg. Doel is om in de zomer van 2018 één van de velden geschikt te maken voor zowel voetbal als rugby.

Categorieen:
Hoek van Holland Sport