Archief

Rugbyclub The Hookers wil tweede veld

De Hoekse rugbyclub The Hookers wil graag uitbreiden. Op dit moment heeft de vereniging op sportpark de Rondgang slechts één veld en een half oefenveldje. Dat is voor het stijgende aantal leden van de club niet genoeg, zegt voorzitter Paul van Putten tegenover WOS Media.

Er moet volgens de voorzitter dan ook een tweede veld komen. In iets meer dan een half jaar tijd is het aantal leden gestegen van 271 tot 303 en er zijn nog meer nieuwe leden op komst, zo weet Van Putten. Probleem is, dat er met zoveel leden te veel gebruik wordt gemaakt van het veld. Waar op een gemiddeld veld per jaar zo'n 400 uur gespeeld wordt, is het veld van The Hookers bijna 800 uur in gebruik. Daarmee neemt ook de kwaliteit van het grasveld af.

In het verleden had de club wel twee grote velden, maar sinds de gedwongen verhuizing naar de Rondgang is het slechts anderhalf veld. Naar de oorspronkelijke situatie wil de club terug, maar de vraag is of dat ook daadwerkelijk op de huidige locatie kan. "Het heeft wel onze voorkeur om hier te blijven", aldus Van Putten.

Dat de vereniging zo'n groei doormaakt, heeft voornamelijk te maken met de algemene stijgende populariteit van de sport in Nederland. Het WK rugby werd vorig jaar voor het eerst op de nationale televisie vertoond en dat heeft de sport geen windeieren gelegd.

Ook de Nederlandse Rugby Bond is bezig met een plan om rugby in Nederland te professionaliseren, zo vertelt de voorzitter. Hij hoopt dat de gemeente Rotterdam wil meedenken over de toekomst van de club en deze sport binnen de gemeente. De Rotterdamse VVD-fractie heeft in elk geval via een memo de problematiek al uitgelegd.