Archief
Selectiespelers bedanken het publiek -foto Martin van Oostveen

Selectiespelers bedanken het publiek -foto Martin van Oostveen

Zaalvoetbalclub FC Westland wordt heropgericht

Het stoppen door SV Honselersdijk met de twee zaalvoetbalselecties leidt tot de heroprichting van Futsal Club Westland (afgekort: FC Westland), zo is zondag bekendgemaakt door de initiatiefnemers.

SV Honselersdijk sprak onlangs van instabiliteit binnen de twee hoogst spelende teams en was op dat punt niet gerust op de naaste toekomst. Onder anderen Morad Nami en Peter Botman, drijvende krachten achter het zaalvoetbal, meenden dat na het verwerken van de incidenten rondom de uitwedstrijd op Texel, de boel weer aardig op de rails stond.

Peter Botman stelt: "Ik begrijp dat 'Texelgate' erin gehakt heeft bij het bestuur van SV Honselersdijk, wij zijn hen dan ook dankbaar en schamen ons ervoor dat dit gebeurd is. Maar de twee boosdoeners zijn gestraft en in het geval van coach Yuri van der Smitte is zijn contract direct beƫindigd."

Opnieuw opbouwen

Hoewel de selectie zich uiteindelijk handhaafde in de Eerste Divisie, het tweede niveau van Nederland, kan die status niet worden meegenomen naar het nieuwe FC Westland. Morad Naimi zegt daarover: "Wij zijn afhankelijk waar de KNVB een plekje voor ons heeft komend seizoen om zo hoog mogelijk in te stromen. De situatie is niet anders; dan maar weer opnieuw opbouwen vanaf een lager niveau. Ik hoop dat de spelers het geduld kunnen opbrengen om met ons de weg terug omhoog willen bewandelen."

Zoals het er nu naar uitziet, is FC Westland komend seizoen met minimaal vijf herenteams en twee damesteams actief in het zaalvoetbal. De thuiswedstrijden zullen naar verwachting op meerdere locaties in Westland worden gespeeld, zoals dat ook in de huidige situatie al het geval was.