Zaalhandbal dames: VELO pakt eerste punt

VELO is in de tweede divisie van de nul af. De uitwedstrijd tegen Nieuwegein leverde een punt. Westlandia en Verburch bleven puntloos evenals Oliveo.

In sporthal Galecop in Nieuwegein kregen de toeschouwers een spannend slot voorgeschoteld. Het leverde Veneco/VELO een verdiend punt op tegen Nieuwegein. De thuisploeg leidde halverwege met 14-11 en kon zelfs steunen op een voordelige marge van zeven treffers. VELO wist zich uit de benarde positie te knokken en was de laatste 10 minuten de baas. Langzaam kwam VELO dichterbij de opponent en kreeg in de laatste minuut de gelegenheid om langszij te komen. Esmee Donkers wist 40 seconden voor tijd een strafworp te scoren. Verder dan 23-23 kwamen beide ploegen niet, maar als de wedstrijd nog langer had geduurd had VELO met een overwinning van het veld gestapt. Dit betekende het eerste punt voor de Wateringse ploeg in de competitie. Volgende week komt Hellas op bezoek bij VELO.

De streekderby tussen WPK/Westlandia en AJ Sports/Hellas werd een prooi voor de Haagse ploeg. In sporthal De Pijl opende Hellas sterk en controleerde de wedstrijd. Westlandia leek in de beginfase van de tweede helft vat te krijgen op de wedstrijd, maar dit duurde ruim tien minuten. Daarna was het Hellas dat de wedstrijd weer onder controle had. Hellas vertrok met een 30-22 overwinning. Volgende week gaat Westlandia op bezoek bij MIC.

Verburch was niet opgewassen tegen de reserves van Succes Schoonmaak/VOC. De Amsterdamse medekoploper was fysiek sterker en daar kon Verburch niet tegen aan werken. VOC leidde halverwege de wedstrijd met 23-10 en won de wedstrijd met 42-22. Volgende week krijgt de Poeldijkse ploeg weer een titelkandidaat tegenover zicht. BFC komt op visite in Poeldijk.