Archief

Vader en zoon Chardon naar WK Vierspannen

De Nederlandse selectie voor het Wereldkampioenschap Vierspannen in Breda - van 31 augustus tot en met 4 september - is twee generaties Chardon rijk. Vader IJsbrand en zoon Bram uit Den Hoorn komen beiden in actie.

De 23-jarige Bram werd vorig jaar wereldkampioen bij de vierspan-pony's en maakt in Noord-Brabant zijn debuut op het WK bij de paarden. Zijn vader behaalde afgelopen jaar zilver achter Boyd Exell en is erop gebrand om na 1988, 1992, 2002 en 2008 nog één keer op de hoogste trede te staan.

Na dit jaar neemt IJsbrand (55) afscheid en wordt hij coach van zijn zoon. IJsbrand doet behalve individueel ook in teamverband mee, samen met Koos de Ronde en Theo Timmerman. De Nederlandse ploeg is sinds 2008 ongeslagen op EK's en WK's.

Naast de twee Chardons is ook Edwin van der Graaf uit Monster geselecteerd voor het WK in Brabant.Er doen in Breda ruim 60 deelnemers uit 19 landen mee. Nederland mag als gastland negen deelnemers afvaardigen. Uit de overige landen doen maximaal zes menners mee. De deelnemers strijden tegen elkaar op de onderdelen dressuur, marathon en de vaardigheidsproef.

Categorieen:
Monster Sport