Archief

Motorcoureur Boerboom pakt eerste punten en valt

De 's-Gravenzandse motorcoureur Jorel Boerboom heeft afgelopen weekend zijn eerste punten gescoord in het klassement van de Moto 3 van de British Superbike. Tijdens de eerste race op het circuit van Silverstone reed de 18-jarige Westlander naar een vierde plaats. Tijdens de tweede race van het weekeinde kwam Boerboom ten val.

Bij de val in de eerste bocht van de tweede race verloor Boerboom de grip op zijn achterwiel. Bij de val liep de Westlander geen letsel op. De motor die een aantal keer over de kop vloog was zodanig beschadigd dat Boerboom de race moest staken. Door deze resultaten staat de jonge coureur na de eerste race van het seizoen op een tiende plaats in het algemeen klassement. Vorig seizoen eindigde Boerboom als vijfde in het kampioenschap.

De klasse waarin Boerboom uitkomt, is onderdeel van de British Superbike. Elke race in de Moto 3 klasse kent een groot deelnemersveld. Alle wedstrijden, op een na, vinden plaats in Engeland. De enige race op het Europese vasteland is in Assen op het TT circuit.