Veldkorfbal: CKC Maassluis en Dijkvogels winnen

De veldcompetitie is vandaag begonnen met het tweede gedeelte. Voor de regioploegen viel er eigenlijk weinig te juichen. Alleen CKC Maassluis en Dijkvogels kwamen tot winst. De overige ploegen moesten de winst laten aan de opponent.

Eerste klasse E

In een doelpuntrijk duel tegen Fiks moest ONDO de zege laten aan de thuisploeg. Na twee keer 35 minuten korfbal bleef de teller steken op 66 doelpunten. Koploper Fiks kwam met de schrik vrij en won met 24-22. ONDO blijft hekkensluiter.

Eerste klasse F

In en tegen Tilburg leed Valto een nipte nederlaag van 19-18. De Lierse ploeg had met een punt terug kunnen keren naar het Westland, maar Valto miste in de laatste minuut een strafworp. Valto liet daardoor de kans liggen om op gelijke hoogte te komen met de koplopers Rapid en Telstar. Dit is Tilburg wel gelukt. Tegen Tilburg opende Valto slecht en kwam het met 6-1 achter. Langzaam krabbelde de ploeg overeind. De ruststand was 14-12 voor de thuisploeg. Een spannende tweede helft volgde zonder een beloning.

Tweede klasse F

ODO opende met een vervelende nederlaag. Op sportpark De Commandeur vertrok Vriendenschaar met een kleine overwinning. Veel scores waren niet te noteren in Maasland. Uiteindelijk won Vriendenschaar met 9-8. ODO verliest twee dure punten in strijd om het kampioenschap. De achterstand op koploper Achilles bedraagt drie punten.

CKC Maassluis blijft druk houden op de ongeslagen koploper ONDO uit Middelburg. CKC Maassluis wist een gemakkelijke overwinning te behalen op hekkensluiter Triade. Op het Wipperspark won de thuisploeg na een ruststand van 17-7 met 30-16 van Triade. De achterstand op ONDO bedraagt twee punten.

Derde klasse G

De strijd om plaats twee blijft gaan tussen Fortissimo en Dijkvogels. Beide ploegen wisten tot winst te komen. Koploper Fiducia won voor de achtste keer op rij. Dijkvogels versloeg op eigen sportpark Huizen met 14-12. De ruststand was 6-5 in het voordeel van de thuisploeg.