website NHV

website NHV

Handbal: Dames juniors plaatsen zich voor WK

De Dames Juniors, met zes speelsters van Virto/Quintus, hebben zich via een ruime 13-50 zege op Bosnië-Herzegovina geplaatst voor het WK deze zomer in Rusland.

De Dames Juniors, met zes speelsters van Virto/Quintus, hebben zich via een ruime 13-50 zege op Bosnië-Herzegovina geplaatst voor het WK deze zomer in Rusland. De zege was ruim voldoende om Servië voor te blijven. Servië kon Nederland nog achterhalen maar moest dan met minimaal 28 doelpunten verschil winnen van Portugal. Dat bleek onmogelijk. Servië won op het nippertje met 22-21.

Lang leek het er niet op dat het Nederlands team zo'n ruime overwinning zou boeken. Na 19 minuten was de tussenstand 9-8 in het voordeel van Oranje. In de laatste tien minuten voor het rustsignaal scoorde Nederland zeven keer op rij en doordat de defensie dicht hield, leidde Nederland met 18-6.

Na de pauze liep Nederland steeds meer weg van de opponent. Verdedigend gaf de ploeg niets weg. Aanvallend leefde het zich uit. Voormalig Quintus speelster Tess van Buuren (nu Dalfsen) scoorde elf seconde voor tijd de vijftigste treffer achter de Bosnische doelvrouwe.

Tessa van Zijl was van de Quintus speelsters het meest trefzeker. Verder scoorden Delaila Amega (3), Sabine Vollebregt en Anouk Zwinkels (beiden 1). Verder kwamen Rinka Duijndam en Tamara Haggerty in actie.

Het Wereldkampioenschap wordt van 3 juli tot en met 17 juli aanstaande in Rusland gehouden.