Archief
Stadsarchivaris Harm Jan Luth-Mulders bij het nieuwe naambord

Stadsarchivaris Harm Jan Luth-Mulders bij het nieuwe naambord

Naambord bij Het Scheur maakt einde aan verwarring

Aan welk water ligt Maassluis nu eigenlijk? Stadsarchivaris Harm Jan Luth-Mulders strijdt al jaren voor de juiste benaming van de rivier.

En met succes: bij het Oeverbos in Vlaardingen staat nu een levensgroot naambord.

De Nieuwe Waterweg, Het Scheur of toch de Nieuwe Maas. De verwarring is begrijpelijk, want de rivier vanaf Rotterdam tot aan de Noordzee kent verschillende namen. Hoe zit dat nou precies? "De Nieuwe Waterweg is vanaf de Noordzee tot aan de Maeslantkering. Dan begint Het Scheur tot aan de Oude Maas bij Vlaardingen. Maassluis ligt helemaal aan Het Scheur", legt Luth-Mulders uit.

Tekst gaat verder onder de foto.

Maar hoe is de verwarring ontstaan? "In 1980 heeft een ambtenaar een vergissing gemaakt, en die heeft de Nieuwe Waterweg op de kaart helemaal doorgetrokken tot Vlaardingen", vertelt de stadsarchivaris.

Het naambord moet nu voor eens en voor altijd duidelijkheid geven. "Ik ben er blij mee, al zijn er grotere momenten in mijn leven geweest. Maar het is fijn dat het nu eindelijk duidelijk is."

De gemeente Maassluis laat weten dat zij niet van plan zijn om naamborden langs de rivier te gaan plaatsen. "Wat mij betreft bij deze een oproep aan de gemeente om het alsnog te doen. Mochten ze niet weten hoe dat moet; ik heb nog een adresje voor de borden", aldus Luth-Mulders.

Stadsarchivaris Harm Jan over het naambord:

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis