Archief

'Motorcrossers ploegen zwaar vervuilde grond Oranjeheuvel om'

Bij het omstreden crossen met motoren op de Oranjeheuvel bij Hoek van Holland speelt ook de milieuveiligheid een rol.

Dat blijkt uit een brief die Ton van Anraad, lid van de Hoekse Gebiedscommissie, aan B en W en de gemeenteraad van Rotterdam stuurt. De politicus wijst er op, dat er meer en meer wordt gecrost in dit natuurgebied ten oosten van het Oranjekanaal. Hij spreekt onder meer van verstoring van de rust en dat "alles wat leeft verrot wordt gereden".

Van Anraad wijst verder op het beschadigde mountainbikeparcours. "Mountainbikers durven niets te zeggen, want zij voelen zich niet veilig wanneer zij dat doen. Kennelijk is het in dit gebied ook al het ‘wilde westen’ geworden", aldus het Gebiedscommissielid.

Ook vraagt hij van B en W met nadruk aandacht voor de ontwikkeling dat de zwaar vervuilde grond op de Oranjeheuvel door de crossmotoren wordt omgeploegd, iets dat volgens hem door milieudienst DCMR verboden is. "Een zaak die de volksgezondheid treft", stelt hij.

Tevens kaart Van Anraad opnieuw aan, dat de ventweg van de nabijgelegen Hoeksebaan (voorheen H6-weg) nog steeds door jakkeraars als racebaan wordt gebruikt om trage vrachtwagens op slimme wijze te passeren tussen twee rotondes in.