Archief
Twitter Yvonne de Water

Twitter Yvonne de Water

Klacht over modderbad bij wolvarkens, eigenaar is zich van geen kwaad bewust

Door de regen van de afgelopen dagen is het veldje van de wolvarkens bij de Naaldwijkse watertoren veranderd in een grote modderpoel. Op Twitter maakt iemand zich daar veel zorgen over, maar dat is volgens de varkenshouder nergens voor nodig. "Gelukkiger kun je ze niet krijgen."

De vijf wolvarkens zijn al tijden een grote trekpleister in Naaldwijk. Zeker nu er een biggetje van drie weken oud rondscharrelt. Het klopt volgens eigenaar Pieter Dekker dat er nu meer water en modder ligt dan normaal, maar de beesten hebben aan de kant van de Van Lijnschootenlaan voldoende droge plekken. Daarnaast voert Dekker iedere dag de beesten en heeft hij droog hooi en stro over het hek gebracht.

Yvonne de Water van Team Dierenacties Westland noemt de huidige situatie van de varkens 'te gek voor woorden'. "Wij hebben de dierenpolitie en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit ingelicht, maar de autoriteiten ondernemen geen actie."

De varkenshouder vindt het jammer dat hulpdiensten continu gebeld worden. "De politie is vorige week geweest en heeft alles goed bevonden." De beesten houden juist van modder, weet Dekker. "Meer dan dit hebben ze eigenlijk niet nodig."