Archief
Signbiblio

Signbiblio

Eerste Westland Triathlon noodgedwongen omgezet in Run-Bike-Run

De eerste Westland Triathlon kan komende zondag niet als zodanig gehouden worden. Vanwege de slechte kwaliteit van het zwemwater in de Strijp bij het veilingcomplex van Royal FloraHolland, is het evenement noodgedwongen omgezet in een Run-Bike-Run.

"Aan de watermetingen van de afgelopen weken was te zien dat de hoeveelheid blauwalg in het water van de Strijp steeg. Oorzaak: het mooie weer, gebrek aan regen en onvoldoende stroming", heeft de organisatie woensdag bericht aan de 348 deelnemers. "Deze week is de hoeveelheid blauwalg dusdanig gestegen dat het gezondheidsrisico's met zich mee brengt. Er is dan ook een negatief zwemadvies afgegeven door het Hoogheemraadschap Delfland", schrijven de initiatiefnemers.

Het schrappen van een wezenlijk onderdeel van de triathlon is een forse streep door de droom van Léon Lankester en Niels Persoon , die er jaren naartoe hebben gewerkt. In 2015 hebben zij de eerste stappen gezet en een jaar later volgde de oprichting van Westland Triathlon Vereniging. Geheel volgens schema werd afgelopen jaar het eerste sportieve evenement gehouden, een zwemloop in het Naaldwijkse sportpark De Hoge Bomen. En dan dit jaar de eerste triathlon.

Echter, de mijlpaal kan nog niet worden gepasseerd. "Met pijn in het hart heeft de organisatie besloten het zwemonderdeel te vervangen door een extra looponderdeel", was woensdag de koude douche.

De 1ste AAB Westland Triathlon wordt dus feitelijk een Run-Bike-Run. De nieuwe situatie is als volgt:

Kwart Triathlon (individueel & estafette) wordt nu : 5 km lopen (2 rondes), 40 km fietsen (4 rondes), 7,5 km lopen (3 rondes);

Achtste Triathlon wordt nu: 2,5 km lopen (1 ronde), 20 km fietsen (2 rondes), 5 km lopen (2 rondes).

Estafette deelnemers

Deelnemers aan de estafette kunnen hun samenstelling aanpassen. Wijzigingen graag voor zaterdag 7 juli 12.00 uur doorgeven per mail.

De starttijden en het dagprogramma worden gehandhaafd. Meer informatie is te vinden op www.westlandtriathlon.nl.

Categorieen:
Naaldwijk Westland Sport