Archief
Initiatiefnemers Persoon en Lankester -Archief WOS Media

Initiatiefnemers Persoon en Lankester -Archief WOS Media

In juli eerste triathlon rondom Wollebrandgebied

Er is gedurende jaren vastberaden naar toegewerkt en op zondag 8 juli gaat het dan gebeuren: de eerste AAB Westland Triathlon. De start- en finishlocatie is gelegen bij de wielerbaan van Westland Wil Vooruit in het Honselse recreatiegebied De Wollebrand.

Het wordt nog geen evenement met de klassieke afstanden op de drie onderdelen. Gekozen kan worden voor een kwart triathlon (1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen) of - indien dat nog iets te ambitieus is - een achtste triathlon. Daarnaast is er de mogelijkheid om de kwart triathlon af te leggen met drie personen in estafettevorm (een zwemmer, een fietser en een loper).Historie

In 2015 werden de eerste stappen gezet door de initiatiefnemers Léon Lankester en Niels Persoon. Een jaar later volgde de oprichting van Westland Triathlon Vereniging. Geheel volgens schema werd afgelopen jaar het eerste sportieve evenement gehouden, een zwemloop in het Naaldwijkse sportpark De Hoge Bomen. En dan dit jaar de eerste triathlon.

Het evenement

Het verzamelen van alle spullen gebeurt op het terrein van Westland Wil Vooruit. Zodra alles gereedgemaakt is, verschijnen de atleten aan de start bij het water tussen Jupiter en Venus, bij velen bekend als de jaarlijkse uitvalsbasis van het Varend Corso Westland. Hier starten de deelnemers met het zwemonderdeel. Vervolgens is er het fietsonderdeel over een wegenparcours van circa 10 kilometer per ronde. Het afsluitende looponderdeel gaat over de wielerbaan van Westland Wil Vooruit.

Inschrijven kan via www.ntbinschrijvingen.nl