Archief
Dennis van Schie 3 1

Dennis van Schie 3 1

'Chinees' in Poeldijk gekraakt

Het voormalige Chinese restaurant aan de rand van Poeldijk is gekraakt. Hoeveel mensen er precies binnen zijn, is niet duidelijk. Omstanders hebben het over 5 of 6 mensen. De krakers zouden al ruim een maand in het gebouw zitten.

Op de voordeur aan de Voorstraat hangt een twee pagina's tellende brief van de bewoners. Zij beroepen zich op huisrecht. Daarin staat dat de bewoning uit nood is geboren. "Wij moesten gedwongen vertrekken uit een andere woonruimte en omdat wij niet over de financiƫle middelen beschikken om ons op een andere wijze dan door het vestigen van huisrecht in dit pand in woonruimte kunnen voorzien", staat er te lezen.

Volgens een van de krakers wordt het pand bewoond door drie mensen en een hond. Bij het kraken van het restaurant zou geen schade zijn aangericht "en wij hebben ook geen strafbare feiten gepleegd". De bewoners verklaren mee te willen werken met de huidige eigenaar om tot een oplossing te komen.

Het Kanton Paleis staat sinds eind november leeg. "Wij zijn gesloten. Wegens hoge leeftijd. Bedanken voor uw vertrouwen van afgelopen jaren", hing toen als mededeling aan de deur.

Lees hieronder de brief die nu aan de voordeur hangt.

Categorieen:
Poeldijk 112