Archief

Klachten over vogelpoep op begraafplaats

Een kolonie reigers poept grafstenen op de begraafplaats van Naaldwijk onder. Westland Verstandig is geschrokken en vraagt de gemeente om actie. Maar niet alleen de vogelpoep, ook het hoge onkruid is de partij een doorn in het oog.

De partij is benaderd door een inwoner. "Ik vind het beschamend en respectloos zoals de begraafplaats er nu uitziet", staat in de reactie. Natuurliefhebber Aad van Uffelen heeft wel een verklaring voor de vele stront. "De reigers zijn net mensen: ze eten, drinken en poepen. Ze laten flinke flotsen".

's Avonds krijgt de begraafplaats aan de Geestweg / Zandhaver bezoek van groene parkieten, duiven, kauwtjes, kraaien en de huismus. "Dit is een asielplaats van Westlandse vogels", zegt Van Uffelen.

De fractie van Westland Verstandig wil weten welke maatregelen de gemeente concreet neemt om de overlast tegen te gaan. Een aantal jaar geleden zijn er stokken in bomen geplaatst om de reigers weg te houden, maar dat lijkt niet te werken.

Begraafplaats Beukenhage

Eerder al vroeg LPF Westland aandacht voor het onderhoud op begraafplaats Beukenhage in 's-Gravenzande. Ook daar staat het onkruid erg hoog. De gemeente komt dinsdagavond met een reactie.