Archief

Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Maassluis

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in Maassluis. Op zaterdag 12 november vaart de sint de haven van de stad binnen, waarna de burgemeester hem zal verwelkomen. De NTR doet rechtstreeks verslag hiervan op NPO 1.

Burgemeester Edo Haan zegt vereerd en blij te zijn dat de sint heeft gekozen voor Maassluis. Dieuwertje Blok verzorgt de presentatie op locatie. Jeroen Kramer staat haar bij als verslaggever op de kade.

De lokale PvdA-fractie diende in november 2013 tijdens de begrotingsraad samen met CDA, VVD, VSP en SP een motie in om de goedheiligman naar Maassluis te halen. Uiteindelijk werd vorig jaar een aanvraag gedaan. PvdA-fractievoorzitter Sjoerd Kuiper vindt het dan ook geweldig dat dit nu gaat gebeuren: "Ik had niet durven dromen dat de Sint zo snel na Schiedam (2009 red.) naar Maassluis zou komen."

Hoeveel de intocht precies gaat kosten is nog niet bekend. Wel werd eerder al in een commissievergadering gezegd dat er rekening moest worden gehouden met een kostenpost van zo'n 300.000 euro.

.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }

<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" mozallowfullscreen="" src="https://player.vimeo.com/video/166207261" webkitallowfullscreen=""></iframe>

Categorieen:
Maassluis Cultuur