Archief

Maassluis weegt optie landelijke intocht Sinterklaas

Het college van B en W bekijkt de mogelijkheid om de landelijke intocht van Sinterklaas dit jaar naar de eerste stad aan de Waterweg te halen. Dat schrijven burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad. De intocht zou de stad zo'n 300.000 euro kosten.

Het idee voor het binnenhalen van de intocht, kwam van de lokale PvdA-fractie, tijdens de begrotingsraad in november 2013. Het idee had betrekking tot de intocht van een jaar later, maar dat ging niet lukken volgens het college. Dit omdat de intocht dan te dicht op de festiviteiten van '400 jaar Maassluis' zou zitten. Voor 2015 wil het college nieuwe stappen zetten, schrijft het.

"Voordat we deze stap zetten, willen we graag een uitspraak van de gemeenteraad om de middelen hiervoor daadwerkelijk beschikbaar te stellen, de al eerder genoemde 300.000 euro. Wij vragen dit zo nadrukkelijk omdat in uw raad eveneens unaniem de wens leeft om ook de Passion naar Maassluis te halen."

Mocht de gemeenteraad akkoord gaan, dan moet Maassluis vóór 1 maart een gemotiveerd verzoek indienen bij de NTR, dat de intocht organiseert en uitzendt. In dat verzoek moet ook informatie staan over de aanlegplaats van de pakjesboot en de route van zo'n anderhalve kilometer die Sint en Pieten door de stad moeten gaan lopen.

Na die datum bezoeken medewerkers van de NTR anoniem de aangemelde steden. Halverwege mei wordt bekend wie de intocht mag organiseren.

Categorieen:
Maassluis Algemeen