'Best Chef Abroad' komt opnieuw uit Westland
Jim Ophorst is bij de presentatie van de restaurantgids Gault&Millau 2025 uitgeroepen tot 'Best Chef Abroad'. De prijs voor de beste Nederlandse chef-kok in het buitenland gaat daarmee voor de tweede keer naar een Westlander; vorig jaar was die namelijk voor Marco Prins.
De van oorsprong Honselersdijker Ophorst staat aan het roer bij restaurant PRU in het Trisara Hotel in de Thaise provincie Phuket. In 2018 werd hij, op 29-jarige leeftijd, de jongste sterrenchef van Thailand. 'Jim Ophorst kookt in restaurant PRU vanuit een open keuken met een adembenemend decor met lokale producten en laat de internationale gasten genieten van zijn kookkunsten met Thaise invloeden', aldus Gault&Millau.
Lees meer: Maasdijker Marco Prins beste Nederlandse chefkok in buitenland
Restaurantgids
Door Gault&Millau worden restaurants beoordeeld op een schaal tot 20 punten. Restaurants met 16 punten of meer komen in de gedrukte gids terecht. Eén etablissement in onze regio voldoet aan dat puntenaantal: Aan de Zweth in Schipluiden (16,5). Triptyque in Wateringen heeft 15 punten en De Ridderhof (Maassluis) 12.