Maasdijker Marco Prins beste Nederlandse chefkok in buitenland
Marco Prins is bij de presentatie van de restaurantgids Gault&Millau 2024 in de prijzen gevallen. De chefkok uit Maasdijk is uitgeroepen tot 'Best Dutch Chef Abroad'.
Prins werkt sinds het afgelopen najaar weer bij sterrenrestaurant Chef's Table in New York. Hij keerde er terug, nadat hij de afgelopen vijf jaar chefkok was in Rotterdam, bij restaurant Grace.
De eigenaar van Chef's Table, Moneer Issa, vloog speciaal naar Nederland om de Westlander ervan te overtuigen terug te komen. Het prestigieuze restaurant werd in de zomer van 2023 gesloten, nadat Issa ruzie kreeg met de vorige chefkok.
Lees meer
Restaurantgids
Door Gault&Millau worden restaurants beoordeeld op een schaal tot 20 punten. Vanaf 17 punten behoren restaurants tot de top van Nederland. De drie restaurants in onze regio komen niet aan dat puntenaantal. Aan de Zweth in Schipluiden komt met 16,5 punt het dichtste bij. Triptyque (Wateringen) haalt 15 punten en De Ridderhof (Maassluis) 12.