Archief
SignBiblio

SignBiblio

Subsidies voor isolatie in Westland en Midden-Delfland

Om het verbruik van energie terug te brengen, is het handig om een huis goed te isoleren. De gemeenten Westland en Midden-Delfland bieden beiden subsidies aan voor haar bewoners om dit te laten uitvoeren.

Voor de gemeente Westland geldt dat huizen met een slecht energielabel (D, E, F of G) en een WOZ-waarde onder de 429.300 euro recht hebben op een subsidie. Woningeigenaren kunnen tot 750 euro ontvangen voor één isolerende maatregel. In totaal worden er maximaal twee maatregelen per woning gesubsidieerd, maar het is hierbij van belang dat de tweede maatregel wel uitgevoerd wordt door een vakspecialist. Eind januari stuurt de gemeente Westland een brief naar woningeigenaren in Monster en Ter Heijde die voldoen aan deze voorwaarden. In februari en maart volgen de andere kernen. In de brief staat een zogenaamde woningcode waarmee woningeigenaren subsidie kunnen aanvragen bij het Regionaal Energieloket. De aanvraag is geen verplichting. Mocht je huis voldoen aan de eisen, maar je hebt geen brief ontvangen, kun je mailen naar westlandwoontduurzaam@gemeentewestland.nl. Naast deze subsidie kunnen Westlanders ook gebruikmaken van de fixbrigade.

Midden-Delfland

Ook de gemeente Midden-Delfland onderneemt actie om de gemeente te verduurzamen. Zo kent de gemeente isolatieactie A, waarbij woningen met een slecht energielabel én met een energietoeslag een gratis isolatieadvies kunnen ontvangen. Daarnaast betaalt de gemeente aan de hand van dit advies de beste maatregel.

Ook heeft ze isolatieactie B voor woningen met een WOZ-waarde onder de 470.000 euro én een slecht energielabel. Binnen deze actie zijn er twee opties. Zo kan een huiseigenaar ervoor kiezen om zelf te isoleren met een cadeaukaart ter waarde van 1000 euro. Deze kaart is in te wisselen bij verschillende bouwmarkten voor isolatiemateriaal. Voor mensen die het werk liever door een professional laten doen is er een subsidie beschikbaar van 1000 euro per maatregel, voor maximaal twee maatregelen.

Tot slot biedt de gemeente met isolatieactie C inwoners de kans op meer informatie over isolatie. Die is bedoeld voor woningen met een slecht energielabel. Voor eigenaren van deze woningen is er een online informatieavond op dinsdag 13 februari 2024 van 19.30 tot 20.30 uur.