Archief
112Maasmedia

112Maasmedia

Vernieling in portiek grote kostenpost: 'Kan oplopen tot 20.000 euro'

Een vernieling afgelopen vrijdagavond in een portiek aan de Lavendelstraat in Maassluis is een grote kostenpost voor woningcorporatie Maasdelta. De herstelkosten kunnen oplopen tot wel 20.000 euro, zo laat Maasdelta weten aan de WOS.

Rond 22.30 uur die avond werden de brievenbussen opgeblazen. Bij aankomst van de politie waren de daders al gevlogen. In het portiek ontstond veel schade, waaronder ook twee kapotte ruiten. Er raakte niemand gewond.

"Onze storingsdienst is direct in actie gekomen", zegt de woordvoerster van Maasdelta. Om ervoor te zorgen dat bewoners weer hun post kunnen ontvangen heeft een aannemer noodbrievenbussen geplaatst. "Het definitieve herstel kan nog even duren. Het volledig herstellen van een dergelijke schade kan oplopen tot zo'n 20.000 euro."

Bij meerdere andere portieken werden in aanloop naar de jaarwisseling de postkasten dichtgeschroefd. "We zetten postkasten die al vaker doelwit zijn geweest, dicht rond de jaarwisseling. We maken een inschatting van het risico dat het weer gebeurt. We kunnen niet alle postkasten dichtzetten, want dat is onbegonnen werk. Daarvoor zijn er te veel van. Ook de brievenbuspost moet natuurlijk bezorgd kunnen worden."

Tekst gaat verder onder de foto.

De noodbrievenbussen in het portiek aan de Lavendelstraat. Maasdelta

Niet voor het eerst

Het is niet voor het eerst dat er in Maassluis brievenbussen werden opgeblazen met zwaar vuurwerk. In november 2021 was het ook al meermaals raak in de stad, waaronder ook in de Lavendelstraat. Uiteindelijk werd er tot in januari doorgegaan met het opblazen van brievenbussen. Toenmalig burgemeester Edo Haan sprak van een aanslag. "Als je daar toevallig langs loopt, kun je flink gewond raken", zei hij.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis