Archief
WOS

WOS

Weer vuurwerkbom in Maassluis, burgemeester spreekt van aanslag

In het portiek van een flatgebouw aan de Mozartlaan in Maassluis is zondagavond een ontploffing geweest. Burgemeester Edo Haan spreekt van een aanslag en roept getuigen op zich te melden.

De burgemeester heeft vanochtend overleg gehad met onder meer de politie over de explosie. "Het is een buitengewoon ernstige zaak. Blijkbaar zijn er mensen bewust bezig om brievenbussen op te blazen in de stad. Als je daar toevallig langs loopt, kun je flink gewond raken." Het is de zoveelste keer binnen twee maanden dat er een vuurwerkbom afgaat in Maassluis en dat daarbij een brievenbussentableau is vernield.

De burgemeester heeft nog geen idee in welke richting hij de daders moet zoeken. De politie onderzoekt de zaak en beschikt over camerabeelden van een aantal van de incidenten. De gemeente heeft niet genoeg camera's om alles in de gaten te houden en daarom roept de burgemeester getuigen op zich te melden. Dat kan direct bij de politie op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem 0800-7000. "Wij willen heel graag dat dit ophoudt", aldus Haan.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis