Archief

Bewoners geschrokken na reeks van vuurwerkexplosies in Maassluis

Bewoners van de bomenbuurt in Maassluis zijn geschrokken na een reeks van vuurwerkexplosies bij flats.

Met zwaar illegaal vuurwerk bliezen volgens omwonenden jongeren in de nacht van donderdag op vrijdag de Lavendelstraat een compleet brievenbustableau uit de gevel. De nachten erna waren de portieken van de Mimosastraat en de Jasmijnstraat aan de beurt. Aan de andere kant van Maassluis was zaterdagavond een portiek van een flat aan de Jozef Israëlslaan aan de beurt.

"Het was een uur of twaalf, ik lag nog niet in bed en opeens hoorde ik een grote knal. Je hoort zoveel vuurwerk op het ogenblik, dus ik wist niet dat het hier in het trappenhuis was. Daar kwam ik pas de volgende ochtend achter", vertelt Willem, een bewoner van de flat aan de Lavendelstraat.

De schade aan de portieken is groot. Post bezorgen is voor sommige adressen niet meer mogelijk, omdat de brievenbussen zijn vernield. Een herstelbedrijf maakt een noodoplossing, zodat de getroffen bewoners weer post kunnen ontvangen. De gesneuvelde ruiten worden zo snel mogelijk vervangen.

Woordvoerster Patricia Wessels van de politie Rotterdam laat weten dat de politie de reeks vernielingen onderzoekt. De politie roept getuigen op zich te melden.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis