Archief
112Maasmedia

112Maasmedia

Veel schade nadat brievenbussen zijn opgeblazen met zwaar vuurwerk

In een portiek van een flat aan de Lavendelstraat in Maassluis is vrijdagavond veel schade ontstaan nadat de brievenbussen werden opgeblazen met zwaar vuurwerk. De politie is een onderzoek gestart.

De explosie vond rond 22.30 uur plaats. Vermoedelijk is er vanaf buiten zwaar vuurwerk in een brievenbus gedaan, waarna de explosie plaatsvond. Door de explosie schoot een klep van de brievenbus los, deze vloog door het portiek heen. Aan de andere kant van het portiek kwam de klep tegen een ruit aan. Hierdoor zitten er barsten in de ruit.

De politie is een onderzoek gestart naar de aanleiding van de explosie. Er is onder meer onderzocht of het gaat om een gerichte aanslag op iemand of om een zinloze vernieling. De politie houdt momenteel rekening met een zinloze vernieling.

Niet voor het eerst

Het is niet voor het eerst dat er in Maassluis brievenbussen worden opgeblazen met zwaar vuurwerk. In november 2021 was het ook al meermaals raak in de stad, waaronder ook in de Lavendelstraat. Uiteindelijk zou er tot in januari doorgegaan worden met het tot ontploffing brengen van brievenbussen. Ook toenmalig burgemeester Edo Haan sprak zich uit over de zaak. Hij noemde het een aanslag. "Als je daar toevallig langs loopt, kun je flink gewond raken."

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis