Archief
WOS

WOS

Arantxa Rus gaat voor top 30 van de wereld

Arantxa Rus hoopt in 2024 bij de beste dertig tennissters van de wereld te horen. Dat zegt zij in het WOS Jaaroverzicht Sport, dat vanaf Tweede Kerstdag te zien is bij de WOS.

De inmiddels 33-jarige speelster uit Monster won eind juli in Hamburg voor het eerst in haar carrière een WTA-tennistoernooi. Dat leverde haar toen haar beste notering ooit op: 42. "Heel mooi dat ik dat doel heb bereikt. Eigenlijk stond dat voor 2022. Ik baalde er echt van dat dat toen niet is gelukt en ik verder zakte op de ranglijst", zegt Rus, die het tennisjaar 2023 afsluit op de 51ste plek op de wereldranglijst.

Overleden vader

De vader van Rus overleed begin dit jaar. Haar titel in Hamburg droeg ze aan hem op. "Dat kwam automatisch, het was een gevoel. Ik bedankte mijn hele team en normaal bedank je ook je vader. Hij zat er nu niet, maar ik wilde hem toch noemen."

"Hij leefde altijd mee. Hij supportte en hielp me", vervolgt Rus. "Hij vond het mooi om mee te maken, maar hij was niet heel fanatiek. Natuurlijk wilde hij dat ik win, maar hij vond het vooral mooi om me te zien spelen."

Na een paar weken rust is de Westlandse weer begonnen. Eerder deze maand was ze al actief op een toernooi in Frankrijk, waar ze niet verder kwam dan de tweede ronde. Komend jaar hoopt ze nog succesvoller te zijn. Ze heeft zich ten doel gesteld om de top 30 te bereiken. "Ik ga er alles aan doen. Als ik het haal is het mooi, maar als ik het niet haal dan weet ik wel dat ik alles heb gegeven."

2024 moet dan ook haar beste jaar ooit worden. "Dat is wel de bedoeling", lacht de Monsterse.

Reizen

Rus is inmiddels alweer zo'n vijftien jaar professioneel actief in het tenniscircuit. Ze heeft daardoor al veel gezien. Word je bepaalde dingen dan niet zat? "Sommige dingen wel. Het reizen bijvoorbeeld, of dingen regelen. Maar er zijn andere dingen waar ik nog steeds naar uit kijk. De Grand Slams wil ik graag spelen... Als je een doel hebt, ben je daar meer mee bezig dan met de dingen die niet zo leuk zijn."

Het WOS Jaaroverzicht Sport is vanaf dinsdagavond 18.00 uur te bekijken.