Archief
archief

Rus draagt WTA-titel op aan overleden vader

Arantxa Rus heeft haar eerste titel in de WTA-tour opgedragen aan haar vader. Die overleed eerder dit jaar.

Rus greep zaterdag de in twee sets de titel op het WTA-toernooi in Hamburg. Het is haar grootste toernooizege tot nu toe. Het betekent tevens dat de 32-jarige Monsterse maandag voor het eerst in haar carrière bij de beste 50 tennissters van de wereld hoort: Rus komt binnen op plek 42.

"Ik zou hier graag volgend jaar terugkeren en wil deze prijs graag aan mijn vader geven", zei Rus bij de prijsuitreiking. Ze liep vervolgens weg bij de microfoon en moest vechten tegen de tranen. Later voegde ze daar op Instagram aan toe: "Deze is voor jou pap. Bedankt voor alles wat je voor me hebt gedaan en ik weet dat nu lacht in de hemel. Ik hou van je."

De vader van Rus overleed afgelopen februari. In die moeilijke periode zakte Rus ook nog wat plaatsen op de wereldranglijst. De afgelopen maanden heeft ze de stijgende lijn echter weer te pakken en sinds haar uitschakeling in de kwalificaties van Wimbledon verkeert ze in topvorm. Ze won in de afgelopen weken in totaal drie toernooien: het ITF-futuretoernooi in De Rhijenhof, de WTA-challenger in Contrexeville (Frankrijk) en nu dus het WTA-toernooi van Hamburg.